PROSPER II

Reserveren per computer

Automatisering voor tennis- en squashcentra.

 

Algemene informatie.

Prosper is een reserveringssysteem voor tennis en squash, maar zonder meer ook voor andere sporttakken te gebruiken.  U kunt meteen zien, wie waar wanneer speelt, welke banen nog vrij zijn.

Alle gegevens worden opgeslagen, zodat u aan het einde van een jaar een perfekt overzicht van personen en bezetting hebt. U kunt zo uw baanbezetting optimaliseren.

De Prosper familie bestaat uit : Prosper II voor leden of klanten met een barcode- of magneetkaart, Prosper II Desk voor gebruik aan de balie of op kantoor, Prosper II Licht voor aansturing van de verlichting en Prosper Ledenwin voor de leden- resp. contractenadministratie.

 

Prosper II

Deze systemen bestaan uit een PC met ingebouwde IO-kaart, een barcode-lezer of magneetkaartlezer, reserveringskaartjes en de benodigde software.

Men kan met een pasje een baan reserveren.

Ieder lid heeft een pasje met zijn eigen clubnummer in de vorm van een streepjescode of magneetstrip. Als hij zijn kaart door de lezer haalt, krijgt hij toegang tot Prosper. Hij kan nu reserveren of annuleren, kijken wie wanneer waar speelt en hij kan informatie, die door het bestuur is ingevoerd, opvragen. Het bestuur legt vast of en hoe lang van te voren men kan reserveren.

Slechts mensen met een geldig pasje hebben toegang tot het systeem. Ze kunnen alleen voor zichzelf reserveren en kunnen andermans reserveringen niet ongedaan maken. Naamkaartjes weghalen of verwisselen, en spelen zonder te betalen is er niet meer bij.

De pasjes hoeven niet ieder jaar te worden vervangen. Uw database geeft aan, of lidmaatschapsgeld is betaald en de pasjes zodoende geldig zijn.

Prosper II werkt met vaste tijden. De tijdsduur is instelbaar.

Voor Prosper II heeft ieder lid een reserveringspasje met barcode nodig. U kunt hiervoor eventueel bestaande clubpasjes gebruiken.

 

Prosper II Desk.

Dit programma is geschreven voor gebruik aan de balie of op kantoor. Het gaat hier meestal om telefonische reserveringen en losse verhuur.

Het programma draait onder Windows en is zeer gebruikersvriendelijk.

Prosper II Desk heeft verder alle mogelijkheden van Prosper II.

Vaste contracten op (half) jaarbasis, trainingen, toernooien, evenementen, alles kan direkt worden ingevoerd en de desbetreffende banen zijn dan geblokkeerd. Ook alle clubregels kunnen in dit systeem worden ingevoerd.

Prosper II Desk kan via een netwerk verbonden worden met Prosper II. Alle reserveringen via Prosper II Desk worden doorgegeven aan Prosper II en omgekeerd.

Leden kunnen zelf met hun pasje via de barcodelezer reserveren en aan de balie kunnen telefonische reserveringen worden ingevoerd.

Afbeelding Prosper Desk

 

Strippenkaart.

Een strippenkaart wordt aan de balie verkocht voor de losse verhuur van banen. Men kan hiermee een aantal keren spelen (via de barcodelezer reserveren). Daarna wordt de kaart ingeleverd en kan door de beheerder worden herladen.

U hebt hiervoor een extra module nodig.

 

Ledenadministratie.

Met behulp van het programma Ledenwin is de ledenadministratie van uw vereniging of sportcentrum eenvoudig en snel bij te houden. Het programma draait onder Windows 3.1x, Windows 9x en Windows NT 4.0. Ledenwin is volledig afgestemd op het reserveringssysteem Prosper, maar kan ook los daarvan worden gebruikt.

Grafieken e.d. zijn gemakkelijk over te nemen in verslagen en jaaroverzichten.

 

Prosper Licht.

Met een extra module software en hardware stuurt Prosper automatisch het licht op de gereserveerde banen aan.

 

Computers.

Voor Prosper is een 486 PC met minimaal 40 MB harddisk vereist. In principe is elke 486 PC te gebruiken. Daar het programma echter continu draait, raden wij u aan, een computer van een A-merk te kiezen.